info@lavastenen.se

Bli medlem

Snickeri

aug 4, 2022 | Aktiviteter

Projektet är en del i vår kulturverksamhet som innebär att vi vill använda skapandet av olika slag för att sprida information och förmedla våra personliga berättelser. Med musik, text och konst i kombination med föreläsningar och POD, vill vi ge en tydlig bild av vår verklighet – såsom vi känner det.

Vi är nästan dagligen nere i snickeriet i perioder och flera medlemmar kommer regelbundet för att antingen lära sig använda några av verktygen eller för att bygga något. Vi har en massa idéer om vad man kan skapa. Både små och stora projekt.

Nackdelen med snickeriet, är att det ligger hemma hos oss och det är cirka tre mil dit och bensin eller bussresor är inte billigt. Annars hade vi utan tvekan haft en regelbunden aktivitet varje vecka med fasta tider för snickeri. Det bästa hade varit att ha en lokal inne i stan, för tillgänglighetens skull.

Det är en frihetskänsla att gå ner i verkstaden och kunna skapa något som man för tillfället inser att man behöver. Så var det för någon vecka sedan, då jag var trött på att inte kunna stänga till dörren i sovrummet. Vi har nämligen en skärm framför ena sängen, men utrymmet framför sängen och fram till dörren är bara 18 cm.

Visserligen hade man kunnat sätta upp skärmen på väggen, men det hindrar möjligheten att ställa skärmen i mitten framför båda sängarna. Dessutom gillar jag foten som skärmen står på. Man kan höja, vinkla och vrida skärmen mycket. Så jag designade ett bord o Sketchup som skulle fungera trots dessa ynka 18 cm och rymma foten på skärmen. Det här blev resultatet:

Murphy's law

Tanken är att komplettera med en skiva som kan fällas upp vid behov, på den breda sidan och därmed kunna få skärmen på mitten, när det önskas. Det är dock inte lika bråttom med det. Dessutom måste jag fundera på någon lösning med spår för skärmen så att man lätt kan skjuta den dit man vill ha den och så måste ju kablarna räcka till. Men det är en senare historia. Nu är jag tillräckligt nöjd.